Wie zijn wij

Hoe onze Passie ontstond

van jongs af aan

sdds

Als kleine jongen mee helpen met opa aan de bijen op de boerderij. Zo ontstond de passie voor natuur en de bijen bij Kris Boeckx.

Toen hij op het werk van een collega de kans kreeg om het materiaal van zijn vader over te kopen die imker was, was er dan ook geen twijfel. De inschrijving voor de cursus imker volgde snel.

Er werd een bijenhal gebouwd met materiaal dat hij bij elkaar verzamelde van de bouw. De tuin die al zeer ecologisch was ingericht werden nog meer planten gezet waar de bijen het hele jaar door op konden vliegen.

Enzo begon ook de 3de generatie met het houden van bijen in de familie Boeckx.

"Bijenhal van de boerderbij."
"Broedraam uit de kast."

In oktober 2005 sloeg het noodlot toe en kon Kris niet langer nog zorgen voor zijn bijen. Zijn vrouw Hilde viel in als “nood”-imker. Samen met de hulp van leden van de biebond leerde ook zij het vak van bijen houden en zette de traditie verder.

Dochter Liesbeth die toch liever uit de bijhal blijft wanneer de kasten opengaan, wist hoe het oogsten van de honing werkte. Zij was hier van jongs af aan mee opgegroeid. Zij hielp mee aan de zijlijn en was een expert in het ontzegelen van de ramen tijdens het honing slingeren.

In 2010 kreeg ook Nick, de “schoon”-zoon de passie van bijen te pakken. Uit nieuwsgierigheid ging hij 1 keer mee helpen bij de bijen, maar is dit nadien blijven doen.

Toen Nick en Liesbeth een oude lang gevel hoeve uit 1840 te Meerhout kochten, onder het goedkeurend oog van Kris, ontstond al snel het idee om de landbouwgrond naast de hoeve in te richten maximaal gericht op de bijen en een deel van de bijen naar hier te verplaatsen. En zo was De Boerderbij geboren.

Ons team

Ontmoet de mensen achter De Boerderbij

Medeoprichter

Liesbeth Boeckx

Medeoprichter van De Boerderbij. Zelf blijft ze liever uit de bijhal wanneer de kasten opengaat. Maar ze staat wel paraat langs de zijlijn en is expert in het ontzegelen van de ramen tijdens het honing slingeren.

Imker

Hilde Mertens

Door onverwachte omstandigheden is zij als "nood"-imker aan de slag geraakt. Ondertussen zit zij reeds 15 jaar in het vak.

Oprichter, Imker

Nick Bogaerts

Mede oprichter van De Boerderbij, en één van onze imkers. Uit nieuwsgierigheid is hij 1 keer mee gaan helpen bij de bijen. Nadien heeft hij ook de passie gekregen voor de bijen en is nu reeds 2 jaar imker bij de Boerderbij.