Bijenfeest 2024

Wij geven een Bijenfeest!

1-2 juni

Het is al enkele jaren een traditie: De week van de bij!

Een week waar wij bij de boerderbij al maanden naar uitkijken. Tijdens deze week wordt er in vlaanderen extra aandacht besteed aan de bijen. Er worden op tal van plaatsen leuke bijenactiviteiten georganiseerd.

Bij de boerderbij geven wij dit jaar op 1 -2 juni een groot bijenfeest!

Wat valt er die dag Te bleven?

Plezier voor iedereen

Wij voorzien verschillende activiteiten waarbij jij de wereld van de bij kan ontdekken op een leuke en kindvriendelijke manier!

Zo voorzien wij verschillende momenten waarbij je uitleg over de bijen kan krijgen van de echte imker! Hij vertelt je meer over het leven van de bij en beantwoord al je vragen!

Wil je graag een stapje verder gaan, schrijf je dan in en ga samen met de imker de bijenhal in en kijk mee in een bijenkast.
Opgelet: voor deze activiteit is inschrijven verplicht. De plaatsen hiervoor zijn beperkt!

Even uitrusten of genieten van (hopelijk) het zonnetje? Onze zomerbar ‘T Bieke voorziet jullie van een verfrissend drankje op een gezellig terras met springkasteel. Uiteraard zal ook ons honingbier ’t bie bierke verkrijgbaar zijn!

Ons wilde bloemenveld is volop in bloei en al zeggen we zelf is prachtig! Als het weer voorzien wij daarom een gratis fotoshoot met professionele fotograaf!

Bekijk hieronder de planning van de activiteiten!

Hoe Inschrijven?

Verplicht voor: Kruip in de huid van de imker en fotoshoot

De bijen zijn onze hobby en onze passie. Graag delen wij deze met jullie. Daarom is het grotendeel van onze activiteiten gratis of wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor de onkosten.

Voor de activiteiten: “Kruip in de huid van de imker” en “Gratis fotoshoot tussen de wilde bloemen.” vragen wij om praktische redenen wel om op voorhand in te schrijven.

Je kan je inschrijven via onderstaande links.

Waar gaat het bijenfeest door?

Bokkenrode 65, meerhout

Het bijenfeest gaat door aan onze bijenhal. Deze is gelegen te Bokkenrode 65 te Meerhout.

Voor wie met de auto komt is er parking voorzien. Opgelet er mag niet langs de weg geparkeerd worden!

In de mate van mogelijk sporen wij zoveel mogelijk mensen aan om met de fiets of te voet te komen!